Acer freemanii 'Armstrong Two'

Smalle kronen
Smalle straatjes en laantjes
Gesloten verharding
Sierwaarde
Hoogte:
12m - 14m
Breedte:
3m - 4m
Transparantie kroon:
gesloten
Sierwaarde:
herfstkleur
Bloeitijd en bloemkleur:

Mei- april

Herfstkleur:

Oranje-rood

Verdraagt:
luchtverontreiniging, wind

De Acer freemanii ‘Armstrong Two’ is een hybride van Acer rubrum en Acer saccharinum. Van beide ouders hebben ze de positieve eigenschappen gecombineerd; de goede groeikracht van Acer saccharinum en de prachtige uitbundige herfstverkleuring van de Acer rubrum. Esdoorns worden vaak gekozen vanwege hun sierlijke loof, waarbij de herfstkleur van de ‘Armstrong Two’ zeer opvallend is.

Acer freemanii ‘Armstrong Two’ is een verbetering van Acer freemanii ‘Armstrong’. Deze snelgroeiende cultivar blijft nog smaller en vormt uiteindelijk een redelijk dun vertakte, opgaande, zuilvormige kroon. Het blad is lichtgroen, de onderzijde iets wat blauwig getint. De herfstkleur is oranje-rood, die nog intenser is na warme zomers wanneer er nog meer bladsuikers zijn ontwikkeld. De bloei is in rode bloemtuilen in maart-april. Deze cultivar vormt geen vruchten/zaden. De vermeerdering vindt plaats door middel van stekken, wegens uitgestelde onverenigbaarheid bij de geënte exemplaren.

De uiteindelijke hoogte is 12-14 meter, met een smalle kroon tot 3,5 meter breed. Acer freemanii ‘Armstrong Two’ wortelt breed en oppervlakkig. De boom verdraagt de verharding zeer goed, maar houdt van niet te kalkrijke gronden. Alhoewel goed windbestendig, kan deze cultivar minder goed tegen zeewind.

Acer freemanii 'Armstrong Two is door zijn smalle habitat een prima laan- en straatboom voor de smalle straten.