Quercus x warei 'Long' REGAL PRINCE

Smalle kronen
Smalle straatjes en laantjes
Parkboom en/of solitair
Weinig snoei
Gesloten verharding
Sierwaarde
Hoogte:
12m - 15m
Breedte:
5m - 6m
Transparantie kroon:
gesloten
Sierwaarde:
vorm / habitus
Herfstkleur:

geel, bruin

Verdraagt:
droogte, wind, zeewind
Grondsoort:
licht zuur, goed doorlatend

Deze Amerikaanse selectie van Frank Schmidt is een kruising van Quercus robur ‘Fastigiata’ en Quercus bicolor. De Quercus x warei 'Regal Prince' heeft prachtig donkergroene blad met een leerachtige uitstraling. Doordat de takken recht naar boven groeien is de grijsviltige onderkant van het blad goed te zien.

De bladeren zijn omgekeerd eirond en duidelijk groter dan bij de zomereik Quercus robur. De bladeren verkleuren in de herfst naar goudgeel, later bruin. Het blad blijft lang in verdroogde toestand aan de boom hangen. De stam is verschillend van kleur en heeft markante scheuringen. De vorm is smal en op later leeftijd smal ovaal. De takken groeien strak omhoog waardoor een dichte kroon ontstaat. De jonge twijgen zijn grijsbruin. De Quercus x warei ‘Regal Prince’ bereikt een hoogte van zo’n 15 meter en qua breedte blijft het rond de 6 meter.

De Quercus x warei ‘Regal Prince’ geeft de voorkeur aan licht zure goed doorlatende grond, maar past zich aan een breed scala van bodemomstandigheden aan: zowel droge als vochtige bodems. Daarnaast is deze eik meeldauwresistent en goed winterhard. Door het stevige blad is hij zeer windvast en ook geschikt om dicht bij de kust te
planten.

Quercus x warei 'Regal Prince' is een goede toepassing voor in smalle straten, kleine tuinen of als een mooie statige rij.