Bijzondere Buitenlandse Bomen

Het is komkommertijd. Een rustige zomerperiode met vaak weinig nieuws en weinig handel. De dagelijkse werkzaamheden in onze kwekerij, zoals onkruid- en ongediertebestrijding, maaien, snoeien en onderhoud van het machinepark vinden gewoon doorgang, hetzij met iets minder collega’s dan we gewend zijn.

De komkommertijd is namelijk ook voor boomkwekerijmedewerkers een geschikte periode om op vakantie te gaan, even op te laden en de wereld en al haar bijzondere plekjes te gaan ontdekken. Zelf worden wij erg enthousiast van de volgende plaatsen met wel zeer bijzondere historische bezienswaardigheden:

Allée des Baobabs, Madagaskar
Een groep enorme apenbroodbomen (Adansonia grandidieri) die langs een onverharde weg in het westen van het eiland staan. De Baobab (nationaal symbool van Madagaskar) komt oorspronkelijk voor in Afrika en Australië. Doordat de stam vezelachtig is, kan de boom water opslaan en zo periodes van droogte overleven. De baobab draagt bloesem tussen mei en augustus. Omdat de bloemen zich openen met schemering, zorgen nachtactieve zoogdieren voor de bestuiving. De vruchten die daaruit voortkomen bevatten eetbare pulp.

General Sherman, Californië, VS
Deze reusachtige mammoetboom (Sequoiadendron giganteum) is meer dan 80 meter hoog en zou zo'n 2000 jaar oud zijn. Deze indrukwekkende mammoetboom is te vinden in het Giant Forest waar vijf van de tien grootste bomen ter wereld staan.

Pirangi Cashewboom, Natal, Brazilië
De grootste cashewboom (Anacardium occidentale) ter wereld is 180 jaar oud. Doordat de takken bij aanraking met de grond beginnen te wortelen, blijft de boom doorgroeien en bestrijkt deze een oppervlakte van maar liefst 2 hectare.

Delen op social media: