BKU On the way to PlanetProof

Boomkwekerij Udenhout voldoet aan de eisen die zijn gesteld en mag het keurmerk PlanetProof dragen.

On the way to PlanetProof is goed op weg om meer naamsbekendheid te krijgen. Onlangs is er een commercial gelanceerd om te werken aan meer bekendheid en kennis bij consumenten. Wist je dat dit keurmerk ook voor duurzaam geteelde bomen geldt? Boomkwekerij Udenhout voldoet aan de eisen die zijn gesteld en mag het keurmerk PlanetProof dragen, uiteraard met trots!

Het keurmerk PlanetProof is het keurmerk voor duurzamer geteelde groenten, fruit, bloemen, planten en ook bomen. De belangrijkste duurzaamheidsthema’s waar PlanetProof richt zich op richt zijn klimaat & energie, gewasbescherming, biodiversiteit & landschap, vruchtbare bodem & bemesting, water, verpakking & afval. Twee maal per jaar worden de keurkmerkhouders gecontroleerd door een onafhankelijke certificatie instelling.

Al jaren zijn wij als boomkwekerij bezig met duurzame teelt. Concrete voorbeelden in de kwekerij zijn de aanleg van bloeiende kruiden- en bloemenranden rond percelen en het effici√ęnt inzetten van meststoffen. Bij het maaien van de grasbanen tussen de bomenrijen wordt het maaisel gebruikt als mulchlaag tussen de bomen, dit zorgt voor verkleining van onkruiddruk en cre√ęert een natuurlijke biotoop voor het bodemleven. Bij de kantoren wordt het regenwater van het dak opgevangen en naar de paddenpoel geleid.

In 2019 is Milieukeur vervangen door PlanetProof. Met deze internationale naam is het ook in andere landen duidelijk wat voor keurmerk het is. Meer weten over PlanetProof?

PlanetProof in de kwekerij

Delen op social media: