Bomen nieuw Helicon-plein gesponsord door BKU

Eind januari opende Helicon MBO Nijmegen de deuren van een splinternieuwe Landschapshal en Dierenverblijf. Tussen de twee praktijkhallen in is een nieuw school- en evenementenplein aangelegd met gesponsorde picknicktafels, cortenstalen boombakken en beplanting. Boomkwekerij Udenhout heeft de bomen geleverd voor in de boombakken. Nu de bomen staan, is het plein helemaal af.

Renovatie buitenterrein
Burgemeester Bruls opende op donderdagmiddag 26 januari, in het bijzijn van ruim 300 genodigden, de nieuwe Landschapshal en het Dierenverblijf bij Helicon MBO Nijmegen. In de Landschapshal volgen Hoveniersleerlingen in de gesimuleerde tuinomgeving hoe ze vijvers, tuinpaden en terrassen kunnen aanleggen. Tegenover de Landschapshal staat een Dierenverblijf met dieren zoals konijnen, cavia’s, kleine knaagdieren, reptielen, vogels en vissen. Leerlingen in de richting ‘Dier’ volgen daar de praktijklessen. Tussen de gebouwen in is een plein aangelegd. “Het multifunctionele plein is aangekleed met gesponsorde picknicktafels van gerecycled materiaal en met piepschuim geïsoleerde cortenstalen boombakken. De sponsoring van de bomen door Boomkwekerij Udenhout maakt het plein nu helemaal af. Wij zijn ze hiervoor enorm dankbaar”, aldus Suzanne Staal, directeur van Helicon MBO Nijmegen. De perken pal voor de Landschapshal hebben een educatieve functie. “De leerlingen kunnen zo hun plantkundekennis vergroten met behulp van de beplantingstekening op een informatiebord aan de rand van het bloemen- en plantenbed”, vertelt Hans van Biemen, docent Tuin en Landschap.

Maatschappelijke betrokkenheid
Met de sponsoring van de bomen voor in de boombakken draagt Udenhout bij aan de maatschappelijke betrokkenheid. Martien Mantje, directeur van Boomkwekerij Udenhout: “We hebben bij Helicon MBO Nijmegen meerstammigen en dakbomen gebracht, zodat de leerlingen kennis kunnen maken met de verscheidenheid aan verschijningsvormen in ons sortiment. Af en toe sponsoren we ook kleine boompjes, zodat leerlingen kunnen leren planten en verplanten. Wij zijn ons ervan bewust dat we onderdeel zijn van de maatschappij en dragen graag ons steentje bij!”

Kijk voor meer informatie op: Helicon MBO

Delen op social media: