Harrie van Iersel, oprichter Boomkwekerij Udenhout, overleden

Op 10 september overleed Harrie van Iersel (1922-2019), oud-directeur en grondlegger van Boomkwekerij Udenhout.

Op 10 september overleed na een kort ziekbed Harrie van Iersel (1922-2019), oud-directeur en grondlegger van Boomkwekerij Udenhout. Harrie van Iersel werd geboren op een gemengd agrarisch bedrijf met ook een kleine boomteelt tak en legde zich direct na de oorlog toe op de teelt van bomen en plantgoed.

Aanvankelijk voorzichtig, maar na de dood van broer Kees van Iersel (1924-1959) werd het gemengd agrarisch bedrijf versneld afgebouwd. Boomkwekerij Udenhout werd in de jaren zeventig en tachtig bekend met de slogan ‚Äėeen oude naam in nieuwe populieren.‚Äô In die periode werden jaarlijks vele miljoenen populieren afgezet. Later werd de focus verlegd naar de kweek van grote laanbomen, waar het bedrijf nu nog bekend van is. Bij zijn 65e verjaardag werd het bedrijf doorgegeven aan zijn zoon Kees van Iersel.

Van Iersel was in zijn periode onder andere betrokken bij de oprichting van de Brabantse Populieren Vereniging. Daarnaast zat hij in het bestuur van het Waterschap en diverse andere maatschappelijke organisaties.

Wij gedenken hem met respect en wensen de familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Delen op social media: