Hortensia Forever&Ever siert rotonde Udenhout

Wie vanaf de N65 richting Udenhout rijdt, ziet deze rotonde met de markante toren meteen. Een samenwerking tussen boomrooierij Weijtmans en hortensia Forever&Ever leverde een mooi plan op om deze rotonde aan te kleden en op te vrolijken.

Boomrooierij Weijtmans heeft de rotonde aan de Kreitenmolenstraat geadopteerd. Het is een ideale locatie om wat moois van te maken, veel verkeer moet langs de rotonde om Udenhout in te komen. Het kantoor van Forever&Ever zit een paar 100 meter verderop en aangezien de hortensia Forever&Ever perfect is voor het openbaar groen, was het idee snel ontstaan om ze toe te passen op de rotonde. De Diamantgroep verzorgde de aanleg en plantte het nieuwe plantmateriaal op de rotonde rondom het kunstwerk.

Unieke eigenschappen
Het is een combinatie geworden van grassen en de hortensia Forever&Ever. Met zijn unieke eigenschappen is dit een goede keus. De boerenhortensia groeit vrijwel op alle grondsoorten, de takken zijn stevig en gaan niet hangen na een regenbui én na (mechanische) snoei in de winter bloeit de hortensia in de daaropvolgende zomer. Dat komt doordat de Forever&Ever de bloemknoppen ontwikkelt op zowel éénjarig als meerjarig hout. Ideale eigenschappen voor het toepassen in openbaar groen.

De Toren van Udenhout
De markante toren op de rotonde is ‘De Toren van Udenhout’. Het kunstwerk, ontworpen door Marius Boender, is 7,5 meter hoog en opgebouwd uit lichtgele en donkerbruine bakstenen. In 1997 is de Toren gerealiseerd, toen nog voor de zelfstandige gemeente Udenhout. De bakstenen zijn een verwijzing naar de bakstenenfabrieken met schoorstenen die Udenhout vroeger kende. Inmiddels, 20 jaar later, is de rotonde weer opgefrist. De hortensia Forever&Ever zit vol bloemknoppen, klaar om te ontluiken en de rotonde een fraai beeld te geven!

Meer info over het toepassen van hortensia Forever&Ever in openbaar groen? Neem contact op met een van onze medewerkers of kijk op Forever-Ever.eu

Delen op social media: