Ondanks vrieskou plataan geplant op schoolplein Amstelveen

Op het schoolplein van Montessorischool De Linde in Amstelveen is deze week een Oosterse plataan geplant. Ondanks de aanhoudende vrieskou is het door goede voorbereiding en samenwerking geen probleem geweest om de boom te planten.

Goede voorbereiding
Het was van belang de boom deze week te planten omdat de kinderen vrij zijn. Door aanhoudende vorst was het werk bijna uitgesteld. Bevroren grond is namelijk keihard en moeilijk te bewerken. Dat goede voorbereiding het halve werk is, bewijst dit werk. Het plantgat is van tevoren voorbereid met de juiste grond. Om ervoor te zorgen dat de grond niet bevroren is op het moment van planten, was het plantgat afgedekt.

Speciaal vervoer
Al voor de vorst was de Oosterse plataan (Platanus orientalis var. cuneata) gerooid in de kwekerij en in de loods weggezet. De plataan is goed ingepakt en daarna in een dichte trailer geladen. Zo ondervond de boom geen hinder van de kou tijdens transport.

Groen schoolplein
De grote plataan, met een stamomtrek van 60 cm, kleed meteen het schoolplein aan. In de winter valt de afschilferende bast van de plataan extra op. In de zomer zal de boom met zijn prachtig diep gelobd blad zorgen voor de nodige schaduw en verkoeling op het schoolplein.

Delen op social media: