Boedapest, Hongarije

Van troosteloze kade naar prachtige promade

In het najaar van 2021 zijn er 34 stuks zuilvormige eiken, in de maat 30-35, van Boomkwekerij Udenhout geleverd en geplant in Budapest, Hongarije. Daar is een gedeelte van de kade langs de Donau gerenoveerd en een promenade voor terug gekomen. De burgemeester van Budapest plantte ook een boom.

Voorheen was het gedeelte vanaf de Margarethabrug tot aan het Parlementsgebouw niet toegankelijk voor voetgangers of fietsers. Het was √ľberhaupt niet makkelijk om bij de Donau te komen. In de afgelopen jaren zijn er meer kades aangepakt, dit was het laatste stukje. Nu dit gedeelte ook voltooid is, kan men onafgebroken een wandeling maken langs de Donau.

De Quercus robur ‚ÄėFastigiate Koster‚Äô is met zijn smalle habitus een mooie keuze. De smalle bomen benadrukken de strakke kade. Ze hebben een statig uiterlijk en leggen de aandacht op het Parlementsgebouw. Tegelijkertijd zorgen de bomen voor een prettige promenade. De bankjes nodigen uit om te gaan zitten en te genieten van het prachtige uitzicht over de Donau richting de andere kant van Budapest.

Foto's van BKK.HU en Budapestnewyear.com

Bomen die bij dit project gebruikt zijn:
← Terug naar overzicht
Delen op social media: