Crématorium en Memorial Park, Ciney

Herdenkingspark in het hart van Wallonië

In het hart van Wallonië is een aantal jaren geleden een crematorium gebouwd. Om het crematorium heen werd een herdenkingspark van maar liefst 20.000 m2 aangelegd. Het park is opgericht voor nabestaanden die hun overleden dierbaren willen herdenken in een natuurlijke en landschappelijke omgeving.

Het park is ontworpen door tuinarchitect Bernard Bellion-Jourdan van Art. Design Nature. Over een samenhangend stelsel van paden kunnen familieleden en achterblijvers door het park wandelen. Boomkwekerij Udenhout leverde een groen totaalpakket: bomen, meerstammigen, bos- en haagplantsoen, vaste planten en heesters. Zo kleurt de meerstammige sierkers Prunus ‘Accolade’ het park roze in het voorjaar, terwijl de vruchten van de kardinaalsmuts (Euonymus europaeus) opvallen in de herfst.

Aan de voet van een boom of rozenstruik kunnen nabestaanden een urn begraven en ter nagedachtenis een bronzen plaat plaatsen. Bomen vormen de verbinding tussen verschillende generaties en symboliseren een lang leven en vereeuwigen de nagedachtenis aan een dierbare.

In het herdenkingspark kan as uitgestrooid worden onder een daarvoor speciaal aangelegde pergola. Urnen kunnen in een urnenkelder gezet worden, omgeven door rozenstruiken. In het park bevindt zich ook een ‘sterrenperceel’ waar de as van overleden kinderen kan worden uitgestrooid.

Bomen die bij dit project gebruikt zijn:
← Terug naar overzicht
Delen op social media: