De Leyhoeve, Tilburg

Samen aangenaam oud worden

Woonlandschap De Leyhoeve is een appartementencomplex voor 55-plussers gelegen aan de Rijksweg bij Tilburg. Het dankt haar naam aan het beekje De Leij dat langs het complex stroomt en is tevens prachtig gesitueerd aan het gelijknamige Leijpark.

Sinds begin 2016 hebben de eerste bewoners hun intrek genomen op de Leyhoeve. Het complex bestaat uit 200 gewone appartementen en 85 zogeheten 'zorgsuites'. De ontwikkeling en bouw hebben bijna tien jaar in beslag in beslag genomen.

Op het buitenterrein geeft een schanskorf gevuld met oude bakstenen de impressie van de kloostermuren die het woonlandschap omsluiten. Binnen deze muren liggen de bloemen- en moestuinen, is een dierenweide en fruitgaard voor eigen kweek (met o.a. Malus en Pyrus) aanwezig. Natuurlijke oevers en wadi’s zijn aangelegd voor de waterberging. Het terrein is opgedeeld in kleinere ruimtes, ieder met hun eigen specialiteit en verbonden door een loper omgeven door een 20-tal valse Christusdoorns (Gleditsia triacanthos ‘Sunburst’).

Boomkwekerij Udenhout leverde naast de Valse Christusdoorns en fruitbomen ook diverse rode esdoorns (Acer rubrum ‘Autumn Flame’), zilverlindes (Tilia tomentosa ‘Brabant’), meerstammige Chinese rode berken (Betula albosinensis ‘Fascination‘), solitaire magnolia’s (Magnolia loebneri ‘Merrill‘) en grootbloemige Japanse kornoeljes (Cornus kousa chinensis) met een hoge sierwaarde.

← Terug naar overzicht
Delen op social media: