Dorpskern Waarschoot

Binnengebied op de schop

Na de desastreuze brand in de Sint-Ghislenuskerk gaf de gemeente Waarschoot opdracht voor de bouw van een nieuwe kerk. Deze grote aanpassing werd meteen gekoppeld aan het wijzigen van de verkeersstromen en het verbeteren van de leefbaarheid in de dorpskern. De nieuwe kerk is geplaatst tegen de oude kerk, langs de ru√Įne van het schip waardoor het functioneert als venster op de omgeving.

Dorpskern op de schop
Er is een sfeervol, overzichtelijk en rustgevende dorpskern ontstaan, terwijl een functionele ontsluitingsweg voor de brandweer toch kon blijven bestaan. Er is gekozen voor groene grasvlakken en zitbanken met ledverlichting, waarlangs bomen met een lichte kruin, die zorgen voor een mooi licht-schaduwspel. De led-lijnen op het plein versterken de verbinding tussen de kerkru√Įne en het gemeentehuis. De oude kerkhofmuur is doorgetrokken rond de visueel lager gelegen parkeerplaats en de groene elementen van de pastorietuin zijn ge√Įntegreerd.

Functioneel groen
Met de inbreng van functioneel en voor het oog aantrekkelijk openbaar groen is het centrum van het dorp weer een prettige ruimte geworden. Schrauwen & Zn hebben zorggedragen voor de aanleg. Boomkwekerij Udenhout leverde het benodigde groen, zoals de Prunus avium ‚ÄėLandscape Bloom‚Äô en de stekelloze Gleditsia triacanthos ‚ÄėInermis'. Met een bloeiend accent in voorjaar en zomer, hun mooie verkleuring in de herfst en hun karakteristieke stam en schors leveren zij bij aan de prettige leefomgeving.

← Terug naar overzicht
Delen op social media: