Winkelcentrum Grand'Mare, Rouen

Spectaculair uitzicht

Voor het project Grand Mare in Rouen, Frankrijk is de aannemer, SA STEEV, uit Saint Pierre Les Albeufs (gemeente Rouen) al in mei 2010 op bezoek geweest bij Boomkwekerij Udenhout. Hij heeft samen met de architect de beste Metasequoia glyptostroboides uitgekozen uit een lot van meer dan 40 bomen. Deze bomen stonden allemaal bij Boomkwekerij Udenhout en hebben de maat 80-100 cm omtrek.

Voetgangers
Waarom moet bijna een jaar van tevoren de keus gemaakt worden? Op deze manier kon de boomkweker nog op tijd de vrije stamhoogte verhogen tot 5 meter. De boom moest namelijk geplaatst worden in een winkelcentrum in de stad Rouen, waarbij de meeste voetgangerspassages ook op een hoogte van 5 meter liggen. In het voorbijgaan heeft het winkelend publiek een schitterend uitzicht op de prachtige kroon. De totale hoogte van deze boom bedraagt ongeveer 18 meter.

Uitstraling
Ter plaatse is de boom met een totaalgewicht van meer dan 8500 kilogram en een kluitdiameter van 2,40 meter, met een zware kraan, over het dak van het winkelcentrum getild. Zo’n 28 meter verderop is de boom op zijn definitieve plaats gezet, natuurlijk voorzien van een goede kluitverankering en een automatisch watergeef systeem. Voor dit spectaculaire gebeuren zijn er zelfs tv opnames gemaakt door de Franse lokale televisie.

Buiten de mooie grote Metasequoia glyptostroboides 90-100, heeft de architect ook gekozen voor het gebruik van een veertigtal Betula pendula ‘Zwitsers Glorie’. De mooie witte stam, strakke piramidale groeiwijze waren de reden voor het gebruik van deze boom. Ook heeft de architect gekozen voor het gebruik van Prunus avium ‘Plena’. Rijkelijke bloesem in het voorjaar en goede groei geven het project de juiste uitstraling.

← Terug naar overzicht
Delen op social media: