Pillows Hotel, Amsterdam

Schitterende daktuin rondom voormalig laboratorium UvA

Pillows Hotel aan de Mauritskade in Amsterdam is in 2022 geopend. Het voormalig laboratorium van de UvA is omgetoverd tot een luxueuze vijfsterren hotel. De bijbehorende daktuin heeft dezelfde uitstraling en hoogwaardige afwerking gekregen.

Daktuin op maaiveld-niveau
Bij de verbouwing en de aanbouw van het karakteristiek gebouw is ook rekening gehouden met parkeren. Dat gebeurd ondergronds en daardoor is er een daktuin ontstaan die op maaiveld uitkomt.

Park grote invloed
Het aanliggende Oosterpark is van grote invloed op de tuin. De keuze voor grote bomen en grote diversiteit aan beplanting , zorgt voor een naadloze overgang tussen het park en de tuin van het hotel.

Van der Tol heeft de buitenruimte aangelegd. Boomkwekerij Udenhout leverde alle beplanting (bomen, meerstammigen, heesters, bosplantsoen, vaste planten). O.a. deze volwassen bomen zijn terug te vinden in de daktuin; Tilia cordata (stamomtrek 70-80), Prunus avium (70-80), Zelkova carpinifolia (40-45), Ulmus ‚ÄėDodoens‚Äô (30-35), Quercus bicolor (45-50). Meerstammigen o.a. Cornus kousa (250- 300), Pinus sylvestris (600-700), Amelanchier lamarckii (250-300) en Quercus phellos (300-400).

Het is een schitterende daktuin geworden.

← Terug naar overzicht
Delen op social media: