Stationsstraat, Lanaken

Groene eilanden in stenige winkelstraat

De Stationsstraat in Lanaken heeft met de herinrichting meer plaats gekregen voor groen en beleving door een andere indeling. De auto is voortaan te gast. Langs de winkelstraat, aan de zonnige kant, zijn in de zogenaamde belevingsstrook 25 groene eilanden gerealiseerd, afgewisseld met terrassen.

De organisch gevormde eilanden zijn verhoogd en bieden zitplaatsen voor bezoekers en inwoners van de stad. Ieder eiland is aangekleed met √©√©n of meerdere meerstammige bomen, met als onderbeplanting grassen, zoals Carex en Liriope. In plaats van traditionele hoogstam bomen, geven de meerstammigen in de eilanden meteen meer karakter aan de winkelstraat. En het is er goed toeven voor het winkelend publiek. De keuze voor voornamelijk fijnbladige en luchtige soorten, zoals Zelkova serrata en Gleditsia triacanthos ‚ÄėElegantissima‚Äô, zorgen voor mooi gefilterd licht en schaduw.

Het ontwerp en de sortimentskeuze voor de Stationsstraat is door bureau VERRBEEK en Coenen Sättele Architecten bedacht. D+A consult heeft het technisch ontwerp gemaakt. Hoofdaannemer is Van de Kreeke, onderaannemer Dolmans Landscaping Beringen heeft de groenaanleg verzorgd.

Gebruikte soorten: Acer griseum, Amelanchier lamarckii, Gleditsia triacanthos ‚ÄėElegantissima‚Äô, Magnolia loebneri ‚ÄėMerrill‚Äô, Platanus orientalis ‚ÄėMinaret‚Äô, Zelkova serrata ‚ÄėUrban Ruby‚Äô.

← Terug naar overzicht
Delen op social media: