Malus toringo 'Brouwers Beauty'

Brede forse kronen
Meerstammigen / solitairen
Brede straten en lanen
Parkboom en/of solitair
Gesloten verharding
Sierwaarde
Dracht- en waardboom
Hoogte:
5m - 6m
Breedte:
4m - 6m
Transparantie kroon:
halfopen
Sierwaarde:
bloem, vruchten
Bloeitijd en bloemkleur:

april/mei

Herfstkleur:

geel-oranje

Malus toringo ‘Brouwers Beauty’ is een schitterende sierappel, die rijkelijk bloeit in het voorjaar en kleine oranje/gele besjes heeft in het najaar. Echt rijkelijk gevuld. Malus toringo komt oorspronkelijk uit Japan en heeft een aparte bladvorm voor een Malus, namelijk het ingesneden blad. Bij ‘Brouwers Beauty’ begint het blad ovaal tot eivormig en ontwikkelt het scherp gezaagd zich in de loop de zomer. In de herfst verkleurt het blad naar geeloranje.

De bloemen zijn enkelvoudig, lichtroze naar wit, verschijnen in april/mei. De bloei is rijkelijk en dat geldt dus ook voor de besjes. Deze zijn oranje-geel, 8-10 mm, en blijven tot zeker in oktober aan de boom hangen. Malus toringo ‘Brouwers Beauty’ heeft een sterke harttak met een breed spreidende kroon en overhangende takken. Dat geeft een los en open karakter. Hij heeft daardoor wel wat ruimte nodig, maar is zeker geschikt voor aanplant in brede straten. De boom bereikt een hoogte van 5 tot 6 meter.

Malus toringo ‘Brouwers Beauty’ geeft de voorkeur aan een beschutte standplaats en groeit het beste op voedzame, humusrijke, goed doorlatende bodem. Hij is licht schurft gevoelig.

Malus toringo 'Brouwers Beauty is een rijkelijke toevoeging voor het openbaar groen, zowel met bloemen in het voorjaar als de besjes in het najaar!

Projecten waarin deze boom is toegepast: