Parrotia persica 'Vanessa'

Ronde of ei-vormige kroon
Brede straten en lanen
Parkboom en/of solitair
Sierwaarde
Hoogte:
10m - 11m
Breedte:
4m - 5m
Transparantie kroon:
halfopen
Sierwaarde:
herfstkleur, stam, vorm / habitus
Bloeitijd en bloemkleur:

Februari-maart

Herfstkleur:

Geel - oranje - dieprood

De Parrotia persica ‘Vanessa’ (syn. 'Select') is een prachtige boom, maar wordt helaas te weinig toegepast. Waarom? Is deze solitair nog onbekend? Dat verdient hij zeker niet! Welke boom bloeit er zo vroeg in het seizoen en zo apart? Welke boom heeft zulke mooie diverse herfstverkleuringen? Welke boom heeft zo’n mooie stam? Welke boom is vrij van ziektes? De Parrotia persica ‘Vanessa’ heeft het allemaal.

De Parrotia persica ‘Vanessa’ kan maximaal 10-11 meter hoog en 5 m breed worden. Deze boom met ovale kroon, groeit meer opgaand met een betere doorgaande harttak.

De grootste sierwaarde van de Parrotia, ook wel Perzich ijzerhout, is zijn herfstverkleuring en de afschilferende bast. De herfstverkleuring begint al heel vroeg en verloopt van het lichtgeel naar oranje, scharlakenrood tot diep rood bruin. Het Indian Summer gevoel komt prettig naar boven.

De Parrotia is zeer geschikt voor plantsoenen, parken en brede groenstroken en geeft de leefomgeving een eigentijdse uitstraling.

Met de Parrotia persica ‘Vanessa’ plant je een karakteristieke, kleurrijke boom die zich net even anders gedraagt dan andere bomen.

Projecten waarin deze boom is toegepast: