27 & 28 sept: Dag van de Openbare Ruimte

De Dag van de Openbare Ruimte op woensdag 27 en donderdag 28 september vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Bezoekers worden op deze vakbeurs op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen in de openbare ruimte. Boomkwekerij Udenhout is ook aanwezig, in hal 3, standnummer. 3.6.22.

Stand
In onze stand staan altijd fraaie bomen en heesters. Dit keer staan in de spotlight de Quercus cerris ‘Marvellous’ en Quercus robur ‘Regal Prince’. De Quercus cerris ‘Marvellous’ heeft bijzondere eigenschappen: een doorgaande hoofdtak, een breed piramidale kroonvorm en het meest opvallende is dat deze ‘wintergroene’ moseik zijn blad houdt tot aan de eerste strenge nachtvorst. De Quercus cerris ‘Marvellous’ is een uitstekende laanboom voor brede profielen en groenstroken. Voor toepassing in smalle straten is Quercus robur ‘Regal Prince’ een goede keus. Met een uiteindelijke hoogte van 15 meter en een maximale breedte van 6 meter blijft deze eik behoorlijk smal. Beide eiken zijn gezonde bomen en meeldauwresistent. U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in onze stand.

Uitreiking
Het is dit jaar extra spannend, we zijn namelijk genomineerd voor Boomproject van het Jaar 2017. Het landschapskunstwerk Het Witte Lint is beoordeeld op diverse aspecten, zoals innovatie, architectuur, beplanting en vakmanschap. Boomkwekerij Udenhout heeft de scheefstaande meidoorns (Crataegus persimillis ‘Splendens’) gevormd en gekweekt. Afgelopen jaar en dit jaar is Het Witte Lint aangeplant langs de N348 bij Zutphen. De uitreiking van Boomproject van het Jaar vindt plaats op donderdag 28 september op de Dag van de Openbare Ruimte.

Delen op social media: