In memoriam: Tinus van der Bruggen

Bedroefd hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze oud-collega Tinus van der Bruggen. Tinus was een man van weinig woorden, maar had het pioniersvak in het bloed. Met het overlijden van Tinus verliezen wij een zeer gewaardeerde oud-collega, die zijn sporen heeft verdiend bij Boomkwekerij Udenhout en gerespecteerd en gewaardeerd werd door collega-kwekers en klanten. Tinus werd 71 jaar.

Tinus heeft ruim 50 jaar lang de inkoop voor Boomkwekerij Udenhout verzorgd en heeft vanuit de hele wereld nieuwe soorten geïntroduceerd in Nederland. Soorten die zich bewezen hebben en ons nog jaren aan hem zullen doen denken. Soorten als Fraxinus ornus ‘Mecsek’, Tilia mongolica ‘Buda’ en Liquidambar styr. ‘Slender Silhouette’. Goede bomen die zich ruim hebben bewezen, toppers in het groen.

Zijn favoriete land voor inkoop was Italië. Met de Bosatlas onder zijn arm bezocht hij daar kwekerijen en leerde in één moeite door vloeiend Italiaans. Hij was daar een zeer gezien persoon en heeft er de basis gelegd voor relaties voor het leven.

Wij denken met grote waardering terug aan Tinus’ inzet en betrokkenheid en zullen zijn grote kennis missen. Wij wensen zijn vrouw Zus, zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe bij het dragen van dit grote verlies.

Team Boomkwekerij Udenhout BV

Delen op social media: