Schoorstraat, Udenhout

Laanherstel met een divers sortiment

Dichterbij kan écht niet, laanherstel Schoorstraat Udenhout met bomen uit onze boomkwekerij.

Langs de Schoorstraat in Udenhout stonden grote eiken. Deze waren oud, wat op zich geen probleem is, alleen het terug vallen van de kroon liet zien dat de bodem waar de bomen instonden niet meer voldeed. Na onderzoek bleek dat ook zo te zijn.

Het was dus hoog tijd om de landschappelijke laan, die vanuit Udenhout naar de Loonse en Drunense duinen loopt, aan te pakken. Er is gekozen voor meer diversiteit in de soorten van de laanbeplanting. Bij de aanleg is de bodem goed voorbereid om het slagen van de bomen te maximaliseren.

Het is de afgelopen jaren duidelijk geworden dat in monocultuur geplantte planten en bomen vatbaarder zijn voor ziekten en plagen. Beplanting afwisselen en een goede onderlaag zorgt voor meer biodiversiteit en weerbaarheid. Met dit project voor de deur kunnen wij goed in de gaten houden hoe het zich in de komende jaren ontwikkelt.

In totaal zijn er 86 bomen geleverd in 7 soorten, in de maat 20-25:

18 stuks Carpinus betulus
8 stuks Ostrya carpinifolia
27 stuks Quercus petraea
2 stuks Quercus robur
1 stuks Tilia x europaea 'Pallida'
7 stuks Ulmus 'Columella'
23 stuks Ulmus laevis

Onze collega Thomas de Ruiter was betrokken bij het project. In een artikel van Boomzorg geeft hij een goede inkijk hoe het project verliep. Lees hier het artikel: Boomzorg.nl.

← Terug naar overzicht
Delen op social media: